Out of comfortzone – Új élet kezdődik

Szó szerint és átvitt értelemben is …

Sokszor hittem már azt életemben, hogy ilyen mély vízbe még soha nem voltam bedobva, de ha összeadom az egészet, az sem volt akkora, mint a mostani.

Az életem elég nagy fordulatot vett év elején, ami már alapból átalakított mindent és úgy éreztem, hogy minden a helyére került és most már teljes az életem. Persze folyamatosan akadtak nehézségek, de mivel nagyon jól működik köztünk a kommunikáció, ezért mindig mindent meg tudtunk oldani. Azt hiszem, ez segített a mostani változáson is.

Nyilván mikor összekerültünk, szóba került a gyerek, de mindketten úgy gondoltuk, hogy egyelőre ketten szeretnénk lenni. Annyi tervünk van és annyira örülünk egymásnak, meg jó együtt, hogy ide most egy harmadik nem fér bele. Hát a Mester ott fent nem így gondolta, és az egyetlen óvatlan alkalomnál közbelépett. Persze most ez hülyén hangzik, de míg mások hónapokat/éveket küzdenek, hogy legyen kisbabájuk, nálunk ez 1-ből 1-szer összejött, amit én elég érdekesen fogadtam. Két hétig nem voltam hajlandó tudomásul venni, úgy éreztem, hogy csak késik, hogy ez csak egy álom, hisz az én terveimben most nem szerepelt egy kisbaba  .. sőt akár soha. Ráadásul ettől még lelkiismeret-furdalásom is volt, hisz a párok ilyenkor a felhőkben röpködnek, kiugranak a bőrünkből, mi pedig egymás nyugtattuk, hogy ennek így kellett történnie, és lesz egy gyönyörű kisbabánk – mégha egyikőnk sem volt felhőtlenül boldog. Amikor két héttel később a tesztet megcsináltam, még akkor is reménykedtem, hogy esetleg egy csík lesz rajta …Tomi csak röhögött rajtam, hogy nem adom fel … normális ez?? Tudom, hogy nem .. majd másnap jött az ultrahang. Ott már nem volt kétség, ott dobog valami/valaki. Innen már nincs azt hiszem visszaút és a sors ismét egy olyan “feladatot” rakott elém, amire most úgy érzem, hogy nem vagyok felkészülve. Az egyetlen, ami megnyugtat, hogy egy olyan társ van mellettem, akinek ebben már van tapasztalata és aki mellett 100%-os biztonságban érzem magam. És itt jön Ő … aki még rosszabb helyzetben van, mert míg az én családom örülni fog ennek a hírnek, az ő családja ismét behúz egy kéziféket és jönnek majd a kéretlen, rosszindulatú megjegyzések, hogy én csak ezért akartam őt, tuti ezt terveztem, tuti erre vártam… és tudom, hogy nem szabadna, hogy minket ez érdekeljen, de a család mégiscsak család. Sok dolog közül az egyik, amit megtanultam Indiában, hogy nem szabad ítélkezni és rosszindulatú elméleteket gyártani, mert egyszer az életben vissza fog ütni, de alap emberi tulajdonság, hogy jobb bántani egymást, mint elfogadni és továbblépni, de a remény hal meg utoljára és bízom benne, hogy mindenki el fogja fogadni ezt az új helyzetet és nem továbbbővül a szakadék, hanem esetleg megszűnik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük