Kezdődik …

A héten most nem is jegyzeteltem és teljesen el is felejtettem, hogy írnom kellene. A hétköznapok mentek a maguk útján. Benne volt a levegőben, hogy pakolni kellene, de csak vasárnap jutottunk el oda, hogy akkor elő a dobozokat, zsákokat és elkezdtük megtölteni őket. A “spájz”-ból elvitték a polcokat is, így adta magát, hogy itt az idő. Úgyhogy most a lakás minden pontján van valami csomag. Ahogy Iván fogalmaz, kupedráj van (kupleráj) mindenfelé. A hét közepén összerakjuk majd egy kupacba, hogy lássuk mennyi cuccunk van és hogy fogunk beférni a kocsiba.

De hogy mi is történt, mert azért a hét második felé elég eseménydúsra sikerült. Pénteken Omi meghívott minket vacsizni egy itteni indiai étterembe. Én szeretem az indiai kaját, de a gyomrom nincs barátságban a curryvel, az indiai étteremben pedig talán még a levegőben is van curry. Volt gyerekmenü, de még az is csípős volt, így Iván rizs evett meg az én Pakorámból falatozgatott. A mango lassi sem jött be neki, azt hiszem maradunk az olasz kajáknál 🙂 De amúgy gyönyörű hely volt, és minden nagyon jól, nézett ki.

Szombatra pedig meg volt hirdetve a szülinapi buli. A fiúk rendbe szedték a lakást, én meg elfoglaltam a konyhát és előkészültünk a bulira. Megcsináltam a Paw Patrolos (mi más) tortát, csináltunk sós falatkákat, virslist táskát, sós rudat, pizzás csigát. Majd jött az ebéd utáni alvás, és addig mi feldiszitettük a lakás.

Itt szokás a családnak is meghívót küldeni

Majd mikor felébredt, nagyon cuki volt, mert mint utólag kiderült, ő nem rakta össze, hogy mi lesz itt, és csodálkozva nézett körül, hogy neki most partyja lesz és jönnek vendégek is 🙂 Annyira cuki volt, ahogy zavarba jött és mondta, hogy ő most nagyon boldog és nagyon örül. Majd ki is ment az erkélyre, hogy várja a vendégeket. Mindenki el tudott jönni és nagyon örült mindennek. Mondta is este, hogy ez volt eddig a legjobb nap és nagyon jól sikerült a partyja 🙂

Volt egy kis baki, mert elküldtem Anyukámnak a tortát, mikor kész lesz, ő meg mondta alvás után, hogy felhívja a Mamát és észrevette a tortát. Mondta, hogy ő pont ilyet szeretne a szülinapjára 🙂 Sikerült elhessegetni a gondolatot, de utána este mondta is, hogy pont olyan tortája volt, mint amit látott a képen 🙂

Együtt a teljes család

Mivel szombat este óriási hóesés meg hóvihar volt, így adott volt, hogy vasárnap lesz szánkózás. Mivel mi pakolást terveztünk, így adta magát, hogy mikor Omi felajánlotta, hogy elviszi szánkózni, akkor kb már öltözött is. Még jó, hogy van váltásoverállja meg mindenből több, mert ilyenkor fetreng a hóban, meg minden szűz hóba hóangyalkásat játszik.


Délután pedig Móniékhoz mentünk, akik Gera szélén laknak. Eredetileg ez egy különálló falu volt, később csatolták a városhoz. Eddig is cuki hely volt, de ilyenkor hóban, gyönyörű. Felettük egy hegyoldal, előttük pedig egy hatalmas rét, ami most fehér volt, és lehetett szánkózni. is. Gyönyörű volt az egész. Valamennyire már olvadt, meg vizes volt a hó, de muszáj volt kihasználni, főleg, hogy otthon kevés esély lesz, hogy lesz hó.

Nem maradhatott ki a közös csúszás
Móniék sárga háza a fehér környezetben – mesebeli látvány

Azért remélem, hogy mikor megyünk haza, akkor már tiszta utunk lesz. Hát akkor jöjjön az utolsó hét 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük