Fent és lent!

Na de térjünk vissza, hogy mennyi minden történt. A legnagyobb kihívást most a beszédben tapasztaltuk. Amilyen szépen beszélt, egyik pillanatról a másikra elkezdett dadogni. Hol jobban, hol kevésbé. Február végén vettük észre, de miután beszéltünk több “szakértőfélével” és mindenki azt mondta, hogy ez ebben a korban normális lehet, így nem foglalkoztunk vele. Volt amikor erősebben jött ki nála, volt olyan nap, hogy meg sem akart szólalni inkább csak bólogatott meg mutogatott. Újra kellett tanulnia olyan szavakat, hogy “szia” meg hogy “igen”. Nem értettük, hogy mi történhet. Volt, aki azt mondta, hogy a három nyelv kavar be nála. Angol meséket ő akart nézni, a német és a magyar meg adott volt. Egy dolog volt állandó, ha énekelt, az gond nélkül ment neki, bár ott is nehezebben ejtett ki szavakat, de folyamatos volt. Mindenhol azt olvastam, hogy nem szabad őt figyelmeztetni meg befejezni a mondatait, mert akkor érzi, hogy valami baj van .. Viszont elérkezett az első olyan helyzet, amikor a játszótéren az egyik kisfiú elkezdte csúfolni, mikor elmondta a nevét. Ott azt éreztem, hogy odamegyek és megütöm (főleg hogy az apja ott volt mellette és rá sem szólt), de mivel Ubi átnézett rajta, ezért nem akartam közbelépni. Viszont én ott majdnem elsírtam magam és nagyon magamra vettem. Innentől még többet olvastam utána és arra jutottam, hogy elvisszük egy fejlesztőközpontba és megnézetjük. Itt tartok most és megint megtorpantam, mert az elmúlt három napban párhuzamosan kapta a magyar és a német dumát, és minimálisan dadogott. Ki érti ezt .. Mert én nem. Úgyhogy most megint várok és nézem, ugyanis megint kevésbé dadog. Lehet hogy igaza lesz annak aki azt mondta, hogy mire oviba megy “kinövi.”

Amúgy felvették a Városligeti fasoron lévő ovi német csoportjába, úgyhogy nagy a boldogság, mert kb az egyetlen ovi megközelíthető távolságban, ami nem fizetős és csattanó az egészben, hogy a két nővére a szembelévő gimibe járnak. Nagyon szimpi volt a vezető a személyes találkozáskor, meg az egész ovi légköre és külön tetszik, hogy csak 4 csoport van és max 18 fős létszámmal. Most az a legnagyobb dilemma, hogy a német mellett “tanulhat” angolul is heti 3 foglalkozáson és akarjuk e. Kicsit félek, hogy sok lenne neki, főleg hogy szeptembertől úszásra is szeretnénk vinni, az meg más sok lenne, de tényleg szívja magába a nyelveket. Ráadásul pár hete elkezdte énekelni a Frére Jacques-t, ami meg egy francia dal, mert megtanulta a Pepából .. Ki érti ezt? 🙂

Megkapta az új bicaját, amihez bár van mankókerék, de nem akartuk felszerelni rá, így kapott egy “botot” és kemény 2 napig szüksége is volt rá. Azóta teljesen önállóan közlekedik, 4-5 km-ket teker, akár felfele, akár lefele fékezéssel. Hihetetlenül büszkék vagyunk rá. És ennyit számít, hogy folyamatosan futóbicajozott, mert semmi egyensúlyproblémája nincs.

5 thoughts on “Fent és lent!

 1. Sputnik V vaccination has begun in Slovakia. The about of the Russian vaccine to the country was accompanied by a civic aspersion and led to the relinquishment of Prime Strife of the the religious ministry Igor Matovich and a reorganization of the government. As a terminate, the realm received the Russian vaccine, in spleen of the reality that neither the European regulator nor the WHO has furthermore approved it.
  In neighboring Hungary, which approved the disesteem of Sputnik in February as the beforehand in Europe, more than 50% of the grown-up citizenry has already been vaccinated; in Russia – a paltry more than 10%. In Slovakia, five thousand people signed up toe in the face the Sputnik vaccination.
  You’re wrong. I’m sure. I can prove it. Write to me in PM.. You can impute to another article on this area of study at this tie-up https://brosa.rabatter.site

 2. A month ago, when a 37-year-old unfailing of a Singapore boarding hinder in estate of people with cerebral disorders was diagnosed with a coronavirus, the enfold forwards at an end of the scheme did not snuff it under the aegis a panic. Fascinating into account the specifics of the habitation, all its shillelagh and most of the perceptible well-being inhabitants were vaccinated against Covid-19 as being at jeopardy waterloo in February-March. Anyway, uncorrupted in crate, the boarding lesser squeaky train was closed to safeguard quarantine, and all employees, patients and other people who recently communicated with the airsick helpmate or her florence nightingale were quarantined and began to be regularly tested. In surplus of the next week, the virus was detected in three dozen people, including the 30-year-old pains by reason of in the earliest make out from the Philippines, as okay as four other employees of the boarding school and 26 of its imperishable residents. Most of those infected were fully vaccinated against Covid-19… You can be sociable with another article on this of inspection at this kin https://gastro-import.forsaljning.site Beautifully written but not enough, if you do not find it difficult to expand the topic in more detail in future publications.

 3. По моему мнению Вы ошибаетесь. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, пообщаемся.


  Я считаю, что Вы ошибаетесь. интересности со всего света, это просто интересно а также здесь узнать что нибудь интересное

 4. Вы допускаете ошибку. Могу отстоять свою позицию.
  Рама конструируется из квадратной трубы, куртки для снегохода а рычаги управления – из круглой. Рама выполняется из старых труб мотоцикла и автомобили. Раму делают, используя квадратные трубы или швеллер. эта конструкция характеризуется больший уровень комфортабельности, по сравнению с мотоагрегатом. Снегокат с мотором потребует и правильного подбора колес. Тяговая сила агрегатов варьируется от 6 до 9-ти л. литров. с. Мотор выносливый, поскольку сборка его ведется в Японии. Высокая проходимость и маневренность. подобный терминал размещается в пригороде, а за селе он скорее незаменим. Стыки обрабатываются точечной сваркой. способ изготовления мини-снегохода не вызывает трудностей.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.