15. nap – Kollam

Megvolt az utolso reggeli, es ezen a napon nem is lehetett volna mas, mint gyumolcs. Ez egy egeszseges nap. Ossze nem hasonlithato az itteni ananasz ize az otthonieval, es ez mar a harmadikfele banan, amit ettem.

img_1468

A reggeli melle persze jart egy farewell message is, hogyan eljem az eletem, mire figyeljek, mire koncentraljak, mit iktassak ki .. nem mondom, hogy mindet megfogadom, mert az a vilag teljesen mas, mint az itteni, de megeri elgondolkodni rajta.

Kerala az ayurveda hazaja, igy nem mehettem ugy haza, hogy nem kapok valami kezelest. Kata kinezett egy helyet es naivan azt gondoltuk, hogy idejovunk, majd kapunk masszasokat, meg mindenfele kezeleseket, meg itt megebedelunk es innen megyunk a repterre/vonathoz … na hat ezt be is buktuk 🙂 luke libak 🙂

img_1507
Eljottunk ebbe az ayurveda kozpontba, ami igazabol egy korhaz, fogadtak is minket, de mondtak, hogy egy ilyen program minimum harom nap … igy amit tudnak ajanlani, az max egy masszazs. Egy doki megnezett mindkettonket, mondta, hogy a testem tokre rendben van, annyi, hogy figyeljek magamra, mert a hugyholyag erzekeny pont. Majd jott a masszazs, mondtam, hogy periodic issuem van, de mondtak, hogy no para. Eloszor a fejemet vettek kezelesbe, olajat csorgattak fejborre meg a hajamra, es azt massziroztak meg nyomkodtak. Majd lefektettek egy fa deszkara es ket no masszirozott szinkronban, nem sajnalva az olajat. Nagyon profin nyomtak. A vegen pedig kaptam egy arckezelest. Isteni volt. Ezutan pedig kovetkezett egy negyed oras uldogeles a gozben. Kata pont akkor jott es nem birta ki rohoges nelkul, ugyhogy meg is orokitette 🙂

img_1504

Ez a 15 perc goz amugy kemeny volt, a vegen mar szamoltam vissza a perceket. Majd jott a hajmosas meg a zuhany es a vegen kaptam meg a fejemre valami gyogyport.
Ittam utana valami egeszseges uborkas koktelt, majd meghoztak az ebedet, amit be is nyomtam az utolso falatig.

img_1506

Ennel a pontnal mindketten ugy ereztuk, hogy aludni akarunk, de akkor kifizettettek volna a szobat, igy elmentunk az allomasra, mert Katanak meg nem volt visszaigazolva a jegye, utana meg beultunk a tengerparton egy nagyon puccos etterem barjaba, vegulis van legkondi, kertunk egy teat meg egy virgin coladat, csinaltattunk az utra szendvicseket es legalabb eltelt ez a masfel ora. Aztan jott ertem a taxi, Katat elvittuk a buszmegalloba (mert vegul nem volt a vonaton helye), engem meg hozott a taxi a 70 km-re levo repterre. Milyen fura az elet, amint kiertem a repterre elkezdett esni az eso. Idaig egy csepp sem volt, pedig tobbszor volt az elorejelzesben.

Nem gondoltam volna, hogy ilyen nehez lesz elindulni es itthagyni ezt az orszagot. Jovok en meg ide .. erzem ..
Es van meg valami, de hogy mit erzek, azt nagyon nehez szavakba foglalni, ugyanis ertem meg ennyit soha senki nem tett az eletben, mint Kata. Megszervezett egy olyan ket hetes indiai turat, ami alatt mindenbe kaptam bepillantast, barmit kiejtettem a szamon, mar intezte, hozta mikozben tudom, hogy az o vilagaban ez mekkora dolog es o messze nem turista-tipus. Bizonyos szempontbol szerencses helyzet volt, mert magyar es indiai egyben, igy konnyen megertettuk egymast es ismeri India minden apro sajatossagat. Orokke halas leszek neki ezert, nem is tudja szerintem, hogy mekkora dolgot tett most velem, es iszonyu szerencses ember vagyok, hogy ilyen unokatestverem van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük